Ooit in Italië zo'n dun plakje panforte gekregen en je was gelijk verkocht? Het is een dure taart, maar het is altijd het geld dubbel en dwars waard.
Er zijn heel veel recepten op internet te vinden, maar samen met mijn panforteverslinders thuis heb ik mijn eigen recept ontwikkeld. En dat wil ik delen, dus hier volgt het recept van onze ideale panforte.
Er zijn heel veel recepten op internet te vinden, maar samen met mijn panforteverslinders thuis heb ik mijn eigen recept ontwikkeld. En dat wil ik delen, dus hier volgt het recept van onze ideale panforte.
- Rooster 360 gram amandelen licht in de oven.
- Meng ondertussen in een schaal de volgende ingrediënten:
- 360 gram bloem
- 5 eetlepels cacao
- 1 theelepel kruidnagel
- 1 theelepel nootmuskaat
- 2 theelepels kaneel
- 180 gram gekonfijte citroenschil
- 180 gram gekonfijte sinaasappelschil
- Doe de afgekoelde amandelen ook in de schaal.
- Warm ondertussen 700 gram acaciahoning in de warme oven
- Meng de honing met een lepel door het mengsel in de schaal, tot alles goed gemengd is.
- Leg een vel bakpapier in een platte ovenschaal van 30 cm doorsnede
- Druk nu het kleffe mengsel uit in de schaal en zet het in de heteluchtoven op 150 graden voor 30 minuten. De taart moet nog veerkrachtig zijn, want na het afkoelen wordt deze heel stevig.
Heb je een kleinere vorm, dan pas je de hoeveelheden en de oventijd wat aan.
Heb je geen heteluchtoven, pas dan de oventemperatuur aan en denk eraan je oven goed voor te verwarmen.
Je kunt echt heel veel combinaties van gekonfijt fruit, kruiderijen, honing en wel of geen cacao gebruiken, maar dit is dus ons succesvolle recept.