Skip to main content

marginal

being a marginal is a feeling that creeps up from my feet to my head these days. you probably know the feeling. you feel like you come from another planet or another age, you feel like totally estranged from your environment and don't understand the world anymore. right now, it is the ideal time for this strangling feeling. the darkest days of the year.

signs of marginality:

  • having ideas that are usually not shared by many others
  • not seeing any problems when others are worried and tired
  • not understanding when someone wants you to do something but does not explicitly tells you so
  • have uncommon and little material needs
  • mend your clothes instead of buying new ones
  • never throw away food
  • take the train because driving the car for just one person is not environmental-friendly
  • ...
but after a few days, just by myself, with my own family, i forget the strangling feeling of being a nerd and a marginal and enjoy living the way i live. challenge is, to work without the feeling, to share without hurting someone by not understanding someone, to enjoy and participate.

i recently read a story about a dutch comedian who really tried to do what is expected of him, to participate in society, have dinner with befriended couples, use smart-talk at parties and feel a little bit a part of the other world, while his thoughts still make big jumps that people can not understand. i envied him for being able to. he sets an example for every marginal to just adapt enough to be integrated.

Popular posts from this blog

vind je geheime tuin

Een heerlijk optimistisch kinderboek is 'De geheime tuin' van Frances H. Burnett. Er zitten veel levenslesjes in over ziekte, vriendschap, liefde, positief leven, natuurkrachten en nog meer. De geheime tuin is het symbool voor datgene wat je leven zin geeft, wat het waard maakt om elke dag voor op te staan, om te bewegen, te leven, blij te zijn en te stralen. Gemakkelijk is dat natuurlijk niet want het leven is geen continue happy end uit een sprookje, maar is ook het donkere dieptepunt uit het sprookje. Maar zit je in het dieptepunt, lees dan 'De geheime tuin' en probeer weer op te krabbelen.

geronimo's geheime recept voor geluk

heel veel liefde vertrouwen in de ander en in jezelf flink wat geduld een heleboel humor veel optimisme een handjevol goede vrienden (uit fantasia II de speurtoch naar het geluk door geronimo stilton)

virtuoos

margriet de moor laat haar liefde voor opera, italië, liefde en het leven blijken in deze historische en liefdesroman. een passie domineert het leven van de hoofdpersoon carlotta, een passie voor de stem van de castraat gasparo, en voor de persoon zelf. gasparo op zijn beurt heeft een passie voor de zangkunst en voor zichzelf en zijn eigen virtuositeit. de virtuoos is een leerzaam boek met alle kennis over het napels van de 18e eeuw, over de opera-cultuur in die tijd, over de castraatzangers, over de liefdesmoraal, over de bedelaars en over de politiek en cultuurverschillen. met schilderachtige beelden brengt de moor de geschiedenis tot leven voor de lezer. voor wie niet geïnteresseerd is in operamuziek in de 18e eeuw worden er wel wat veel beschrijvingen met vaktermen gegeven. ik kan me voorstellen dat het wel de realiteit was in die tijd waarin de mogelijkheden om je in andere onderwerpen te verdiepen slechts beperkt was en mensen dus heel gespecialiseerd waren. uiteindelijk blijf je